WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

Tactiel Stimulering is een zachte aanrakingsmethode van het hele lichaam. 
Door lichte massage van de huid wordt een proces in gang gezet dat rust en evenwicht brengt in lichaam en geest.
Het hormoon oxytocine speelt hierbij de hoofdrol.

Oxytocine

De huid is ons grootste orgaan en bevat tastreceptoren (antennetjes voor aanraking) die gevoelig zijn voor lichte druk en zachte strijkbewegingen. Aanraking van de huid activeert zenuwimpulsen naar de hersenen (hypothalamus) waar na een paar minuten oxytocine wordt vrijgegeven.
Dit hormoon is de tegenhanger van cortisol, het stresshormoon, en brengt het stresssysteem in evenwicht met lichamelijke rust als gevolg.

Lichaamsbesef

De gestructureerde en telkens terugkerende bewegingen zorgen voor herkenbaarheid en veiligheid. Je lichaam wordt afgelijnd zoals het is.
Door die bevestiging van je lichaamsdelen, en van je gewrichten  van je rug tot je tenen , word je bewuster van je hele lichaam. Een volgende stap is dat je ook mentaal dichter bij jezelf komt.

Behandeling

Concreet ga je bij een behandeling in je slip op het behandelbed liggen. Je lichaam wordt afgedekt met handdoeken. Om beurt worden je benen en voeten, buik, borstkas, armen en handen, gezicht en hoofd behandeld. Dan mag je je omdraaien en zijn je rug en de achterzijde van je benen aan de beurt. Om af te sluiten  word je met een groot laken ingebakerd en blijf je nog enkele minuten liggen.

Deze sessie duurt ongeveer 60 minuten.

Uiteraard kan het verloop van een behandeling aangepast worden, rekening houdend met gevoeligheden of beperkingen. Laat van je horen, ik respecteer graag jouw wensen en jouw grenzen.

Ik kan het met 1000 woorden omschrijven, maar je gaat het pas echt begrijpen wanneer je het ondergaat.